Πώς θα πετύχετε τους στόχους σας τη νέα χρονιά



Καθώς απομένουν λίγα μόνο εικοσιτετράωρα για το τέλος κι αυτής της χρονιάς, οι περισσότερες μανούλες κάνουν μια μικρή ανασκόπηση σε όλα όσα τους έφερε και ταυτόχρονα παίρνουν τις αποφάσεις τους για τον καινούριο χρόνο.

Κάποιες αποφασίζουν να τρέφονται πιο υγιεινά, να αρχίσουν γυμναστική και να χάσουν επιτέλους τα κιλά της εγκυμοσύνης. Άλλες πάλι δηλώνουν ότι θα βρουν περισσότερο χρόνο για τα παιδιά τους ή ότι θα πάψουν να τους φωνάζουν όταν παραφέρονται και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη υπομονή.

Όποια κι αν είναι η δική σας απόφαση για το 2016, το πιο σημαντικό, αλλά και το πιο δύσκολο, είναι να μη μείνει μόνο στα λόγια ή να μην ξεχαστεί με τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Γι’ αυτό, αν θέλετε αυτή τη χρονιά να πετύχετε τους στόχους σας, ας δούμε τι πρέπει να κάνετε:
  • Θέστε ρεαλιστικούς στόχους: Ή ακόμα καλύτερα ξεκινήστε με λίγους στόχους και καθώς σταδιακά τους επιτυχαίνετε, προχωρήστε και στους επόμενους. Όλα μαζί δε γίνονται, θα αγχωθείτε και θα τα παρατήσετε.
  • Βάλτε στο παιχνίδι όλη την οικογένεια: Αν ο στόχος σας είναι, για παράδειγμα, να τρέφεστε πιο υγιεινά, είναι μια καλή ευκαιρία να διδάξετε την υγιεινή διατροφή και στα παιδιά σας.
  • Ζητήστε στήριξη: Από το σύντροφο, τους γονείς, τους φίλους σας, από όπου τέλος πάντων νομίζετε ότι μπορείτε να ζητήσετε και να πάρετε βοήθεια.
  • Αποφύγετε τα λάθη του παρελθόντος: Σκεφτείτε τι κάνατε στο παρελθόν που δε λειτούργησε, τι ήταν αυτό που σας εμπόδισε να πετύχετε το στόχο σας και προσπαθήστε να μην το επαναλάβετε.
  • Μην αφήνετε μικρο-εμπόδια να σας καταβάλουν: Επειδή είναι δεδομένο ότι στην προσπάθειά σας θα συναντήσετε εμπόδια, οπλιστείτε με επιμονή, υπομονή και μην τα παρατάτε με την πρώτη δυσκολία.
  • Βρείτε το κατάλληλο κίνητρο: Για να μπορέσετε να πετύχετε, πρέπει να έχετε κίνητρο. Μια μαμά από την Αγγλία έβαλε ως στόχο και κατάφερε να χάσει 40 ολόκληρα κιλά, μόνο και μόνο για να μπορεί να παίζει και να τρέχει με τον πεντάχρονο γιο της.